18 de des. 2023

Castellterçol és més a prop de tenir la nova escola, que ja té el projecte adjudicat

La reforma i ampliació del centre educatiu permetrà abandonar les cargoleres de secundària i concentrar tot l’alumnat en un únic edifici

Queralt Casals
Castellterçol | 18·12·23 | 06:25



Els alumnes de secundària estan ubicats en un edifici de mòduls prefabricats Ajuntament de Castellterçol


L’esperada reforma i ampliació de l’institut escola de Castellterçol ha fet un pas definitiu i ja és més a prop de ser una realitat. La Generalitat ha adjudicat el projecte de reforma del centre, que ha de permetre treure les cargoleres i poder encabir a l’edifici de l’actual escola tot l’alumnat de secundària que ara és en mòduls prefabricats. La previsió del Departament d’Educació és que els treballs estiguin enllestits d’aquí a tres anys.

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció de les obres de l’ampliació i reforma de l’institut escola de Castellterçol a l’estudi d’arquitectes Anna Prats i Joan Valls. D’aquesta manera, el nou equipament, que ha estat una llarga reivindicació de la comunitat educativa, ja és més a prop de ser una realitat.


El projecte d’ampliació de l’escola de Castellterçol plantejava inicialment guanyar espai en alçada, amb la construcció d’un tercer pis. Finalment, però, s’ha optat per construir un nou espai com a edifici annex a l’actual centre. L’estructura de nova construcció se situarà a l’espai de primària on fins a l’estiu passat hi havia un mòdul que es va retirar.


Els treballs previstos no contemplen un edifici completament nou, sinó una ampliació molt significativa de l’edifici que històricament ha estat l’escola de primària Ramona Calvet, i que ha de créixer en espai per poder encabir els alumnes de 1r a 4t d’ESO que esperen incorporar-s’hi des que el curs 2011-2012 es va introduir la secundària al poble amb el model d’institut escola i que ha de permetre al centre educatiu formar realment una unitat. Mentrestant, els alumnes d’ESO estudien en uns barracons situats en un terreny municipal separat de l’escola.

Per fer realitat aquesta ampliació del centre educatiu de Castellterçol, que a la pràctica suposarà disposar d’unes instal·lacions majoritàriament noves amb una reforma de 2.200 m2 i una ampliació de 940 m2, el Departament d’Educació hi preveu destinar una partida de 5,8 milions d’euros. 

18 desembre 2023

Regió7