24 de set. 2024

Moià aprova una nova fase d'urbanització de Montví

El projecte permetrà modificar l’actual intersecció amb la carretera C-59 des del carrer Orriols i fer-la més segura

Situació de l'actual intersecció / Ajuntament de Moià


Redacció
Moià 24 SET 2024 16:35 Actualitzada 25 SET 2024 9:16


L’Ajuntament de Moià ha aprovat inicialment la Fase II del projecte «de rectificació de deficiències, actualització i revisió de la urbanització» del sector A-1 de Montví de Baix. Les obres serviran, segons el consistori, per «donar una solució a l’actual intersecció amb la carretera C-59 des del carrer Orriols». Fins ara, estava previst fer-hi una rotonda, però això va ser eliminat del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) a l'abril. Ara es farà un vial paral·lel a la carretera fins al carrer Apòstol Santiago, per fer-la més segura.

Actualment, «el carrer Orriols surt directament a la carretera C-59 amb una entrada i sortida complicades just en un canvi de rasant». Per millorar la seguretat viària, i vist que la opció de fer una rotonda era econòmicament molt costosa, s'ha decidit tancar l'accés actual i enllaçar-lo amb el del carrer Apòstol Santiago, que és la sortida del sector B-1 de Montví de Baix i que «permet als vehicles incorporar-se a la C-59 de forma més segura i amb més visibilitat». Per a les obres es preveu un pressupost de 582.695,21 € i una duració aproximada dels treballs de 3 mesos.


El projecte també contempla els canvis en el camí de connexió que es preveia entre el carrer Santa Elena del sector A-1 i el carrer Tarragona del sector B-1 «per la connexió de serveis de subministrament entre els sectors». Segons l'Ajuntament, aquesta construcció no afectarà ni edificacions ja construïdes ni els rasants dels edificis existents. A més, «s’ha tingut en compte mantenir uns estàndards de qualitat acceptables, el màxim sostenibles i econòmics possibles».


Aquesta fase és independent de la Fase I, que ja es va iniciar, perquè «aquesta última no es veiés afectada ni endarrerida per la modificació del planejament que s’havia de fer prèviament a l’aprovació del projecte». A més, a diferència de la fase primera, l'actual no genera problemes als habitatges, ja que la majoria de tasques es fan en zones sense edificacions. El projecte, que estarà en exposició pública fins al 15 d'octubre, es pot consultar a la web de l'Ajuntament.

24 setembre 2024

Regió7