12 de set. 2024

Sonsoles Letang deixarà l’alcaldia de Sant Quirze per incorporar-se al Departament de Territori

La subsituirà al consistori Carlos Lupiañez, primer tinent d’alcalde, a finals de mes

Sonsoles Letang s'incorporarà al DEpartament de Territori a finals de setembre |

El 9 Nou
12/09/2024
Sant Quirze Safaja

L’actual alcaldessa de Sant Quirze Safaja, Sonsoles Letang, ha estat nomenada com a nova directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic al Departament de Territori de la Generalitat encapçalat per Sílvia Paneque. Letang va entrar al consistori en les últimes eleccions municipals del 28 de maig de 2023, on va guanyar per majoria absoluta obtenint quatre regidors. Letang també exerceix de regidora d’urbanisme, territori, medi ambient i promoció econòmica.

A banda, és consellera comarcal d’emergència climàtica al Consell Comarcal del Moianès. En l’anterior legislatura, va ser cap de l’oposició a l’Ajuntament i cap de l’àrea de territori, urbanisme i canvi climàtic de Consell Comarcal del Moianès.

Letang, nascuda a Barcelona l’any 1974, és enginyera tècnica agrícola per la Universitat Politècnica de Catalunya i enginyera superior de forests per la Universitat de Lleida. També ha cursat el programa de desenvolupament directiu a ESADE. Ha participat en projectes d’àmbit forestal, agrícola i mediambiental, així com en treballs i direccions de perfil tècnic al Departament de Medi Ambient. Ha compaginat l’activitat docent a la universitat amb la publicació d’articles especialitzats.


Ha estat responsable de medi ambient dins la unitat de Medi, Paisatge i Energia de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), posició que manté en excedència des de l’octubre de 2019 per ocupar-se dels seus càrrecs en el món local.

En la seva nova posició com a directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic serà l’encarregada d’impulsar l’establiment d’estratègies, plans i projectes en matèria de canvi climàtic, sobre la base dels compromisos adoptats a la Unió Europea. També serà la responsable de vetllar per la integració de la migració i l’adaptació al canvi climàtic en les polítiques sectorials, i per l’impuls de projectes i actuacions concertades amb altres governs en la matèria de polítiques climàtiques.

Ocuparà la seva posició al consistori, Carlos Lupiañez, primer tinent d’alcalde i regidor de Serveis a les Persones i Esports. El relleu es farà a finals de setembre, quan Letang s’incorpori al Departament de Territori.

12 setembre 2024

el9nou