4 d’oct. 2024

Moià té 518 activitats empresarials censades, el 28% del sector serveis

La Diputació de Barcelona ha elaborat un cens d’empreses i establiments del municipi, que ja ha lliurat a l’Ajuntament


Una imatge emblemàtica de Moià / Ajuntament de Moià

Redacció
Manresa 04 D’OCT. 2024 6:25

A Moià hi ha de 518 activitats censades, el 28,6% de les quals corresponen al sector serveis, segons el cens d’activitats i establiments que ha elaborat la Diputació de Barcelona, i que ja ha lliurat a l’Ajuntament de Moià. L’estudi conclou que l segon percentatge més alt el representa el grup classificat com a «altres», que inclou magatzems, dipòsits de GLP, antenes i aparcaments, amb un 18,3%. El segueixen les activitats ramaderes, que representen un 18%. Seguidament, se situen les activitats comercials (14,8%), d’hostaleria i restauració (10,6%), les industrials (6,8%), d’espectacles o recreatives (1,4%), les energètiques o mineres (0,8%) i les de gestió de residus (0,7%).

El cens de la Diputació està elaborat amb la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA).


A banda de la informació de cada activitat relativa a la seva classificació per incidència, sector i estat de legalització, el cens inclou les característiques, una fotografia i les coordenades de tots els establiments.


Els censos es poden consultar al portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona i al SITMUN. Aquests treballs pretenen oferir als ajuntaments de la demarcació «una eina per millorar la gestió diària administrativa de les activitats i permet que totes les àrees implicades tinguin a la seva disposició una base de dades conjunta de manera que puguin treballar de manera més transversal, coordinada i estratègica, en àmbits com urbanisme, medi ambient o promoció econòmica», segons l’ens. n 

4 octubre 2024

Regió7