30 de jul. 2024

Castellterçol homenatja Prat de la Riba recordant el centenari de la ràdio a Catalunya

L’acte que anualment commemora l’aniversari de la mort del polític i escriptor moianès es farà aquest dijous


Homenatge a Prat de la Riba a Castellterçol, en una edició anterior / Arxiu Particular


Redacció
Castellterçol 30 JUL 2024 12:21


Castellterçol celebrarà aquest dijous l’acte en què anualment ret homenatge, en l’aniversari de la seva mort, a la figura d’Enric Prat de la Riba, fill d’aquesta població del Moianès, que va ser el primer president de la Mancomunitat de Catalunya (1914–1917) i figura cabdal de la història política de la Catalunya contemporània. Un homenatge al centenari de la ràdio a Catalunya i un concert de Ludwing Band centraran el programa d’actes d’enguany.

L’acte de commemoració, que tindrà lloc a la Casa Museu Prat de la Riba, està organitzat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Castellterçol, amb la voluntat de posar en relleu els valors i les aportacions que Prat de la Riba i la Mancomunitat van fer a la història del país. Comptarà amb la participació d’Antoni Massot, l’alcalde de Castellterçol; Josep Maria Carreté, gerent de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i Carme Bergés, cap de l’Àrea de Monuments i Jaciments de la Generalitat de Catalunya.


Des de l’any 2017 s’ha treballat per vincular també aquesta celebració amb les commemoracions de la Generalitat de Catalunya amb la intenció de reflexionar i reivindicar els fets, les persones i els aspectes rellevants de la nostra història. Per aquest motiu, a través d’una xerrada-col·loqui a càrrec del periodista Jordi Margarit sobre la «La ràdio, tradició i innovació», a 2/4 de 8 del vespre, es vincularà aquests actes amb la commemoració del centenari de la Ràdio a Catalunya.

A les 9, començarà el concert gratuït de la Ludwig Band, la banda catalana que va rebre el premi Enderrock 2023 al millor disc de pop-rock de mans de la crítica. El seu repertori fa gala d’un estil que va des del pop-rock clàssic fins al folk local. 

30 juliol 2024

Regió7