10 de set. 2024

L'alcaldessa de Sant Quirze Safaja serà la nova directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic

Sonsoles Letang és Enginyera Tècnica Agrícola i Enginyera Superior de Forests, i destaca per la seva trajectòria vinculada a projectes de l'àmbit forestal, l'urbanisme i el medi ambient


Sonsoles Letang és alcaldessa de Sant Quirze des del 2023 / Arxiu | Jordi Escudé

Jordi Escudé
Manresa 10 SET 2024 17:28


L'actual alcaldessa de Sant Quirze Safaja i anterior cap de l'oposició en aquest Ajuntament, Sonsoles Letang Jiménez, ha estat nomenada aquest dimarts directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic pel nou govern socialista de Salvador Illa. Entre altres funcions, serà l'encarregada d'impulsar l'establiment d'estratègies, plans i projectes en matèria de canvi climàtic, sobre la base dels compromisos adoptats a la Unió Europea.

Nascuda a Barcelona l'any 1974, Letang és Enginyera Tècnica Agrícola per la Universitat Politècnica de Catalunya i Enginyera Superior de Forests per la Universitat de Lleida. També ha cursat el Programa de Desenvolupament Directiu d'ESADE (Universitat Ramon Lllull), i té un ampli bagatge professional en aquestes especialitats. Ha participat en projectes dins de l’àmbit forestal, agrícola i mediambiental, així com en treballs i direccions de perfil tècnic del Departament de Medi Ambient en l’àrea d’urbanisme, obra civil i edificació. També ha estat responsable de Medi Ambient, dins de la Unitat de Medi, Paisatge i Energia de l’Institut Català del Sòl, un càrrec que encara manté en excedència des de l'octubre de 2019, i que ha aparcat per ocupar-se dels seus càrrecs en el món local. I en l'àmbit acadèmic, ha compaginat la publicació de guies i articles especialitzats en medi ambient, urbanisme i àmbit forestal amb l’activitat docent com a professora universitària.


Darrerament, ha centrat bona part de la seva activitat en el món local. En les darreres eleccions municipals, el 2023, va assolir l'alcaldia de Sant Quirze Safaja, on també encapçala les àrees d'Urbanisme, Territori, Medi Ambient i Promoció Econòmica, i és la titular d'Emergència Climàtica al Consell Comarcal del Moianès. En l'anterior mandat va ser cap de l'oposició en el mateix ajuntament i cap comarcal de l’Àrea de Territori, Urbanisme i Canvi Climàtic.


Amb el nou càrrec també haurà de vetllar per la integració de la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic en les polítiques sectorials, i per l'impuls de projectes i actuacions concertades amb altres governs en matèria de polítiques climàtiques.

10 setembre 2024

Regió7